Glimt fra tidligere Matstreif i Oslo hvor det bugnet av ferske norske grønnsaker under Bondens Marked, både økologisk og konvensjonelt produsert. Årets lokalmattorg på Youngstorget har minst like mye å by på.

Matstreif tilbake i Oslo

90 lokale mat- og drikkeprodusenter med det beste Jordbruks-Norge har å by på

Hvis du ikke vet hva du skal gjøre i helga, så er «nye Matstreif» garantert et godt tips. Høstens store mat- og drikkebegivenhet er nemlig tilbake, og det midt i hjertet av Oslo, på Youngstorget. Hele byen inviteres til to dager med spennende aktiviteter og smaksopplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Matstreif i Oslo videreføres etter at Innovasjon Norge på forsommeren inngikk avtale med Stiftelsen Norsk Mat,  Stiftelsen Bondens marked og næringsorganisasjonen Hanen om overføring av lokalmatfestivalen.  

Matstreif er tilbake i Oslo.

Med over 90 entusiastiske og dyktige produsenter på plass, er dette en mulighet til å smake på unike produkter, handle kortreist mat til høstens innekos, og nyte dager fylt med smakfulle opplevelser, fremhever arrangør-trioen i en pressemelding. 

Matstreif handler om å feire norsk matkultur, og det er ingen bedre måte å gjøre det på enn å møte produsentene selv, høre deres historier, og smake seg gjennom de fantastiske produktene de tilbyr.

På Youngstorget i Oslo får du kjøpt lokal mat og drikke fra over 90 produsenter. Her et salgsbord som bugner av lokal produserte, norske oster.

På Youngstorget, som byr på omfattende torgsalg av lokale godbiter, kan du utforske et rikholdig drikkeområde, hvor du kan smake på alt fra sider til lokalprodusert øl. 

Lokalmattorget på Youngstorget åpnes offisielt av landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) og Oslos ordfører Anne Lindboe (H) fredag 20. september klokka 12. 

Det markerer starten på en helg fylt med matglede, inspirasjon og unike smaksopplevelser.

I tillegg strekker Matstreif seg ut over hele byen. Ta del i matløyper på noen av Oslos beste restauranter, bli med på et forfriskende sidercruise på fjorden, eller nyt en unik matkino-opplevelse, oppfordrer arrangørene. 

Matstreif i korte trekk

  • Matstreif arrangeres i samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Mat, Hanen, og Bondens marked. 
  • Felles for de tre er at alle brenner for å fremme norske råvarer og lokal matkultur.
  • Dato: fredag 20. september og lørdag 21. september.
  • Sted: på Youngstorget og mange andre steder over hele Oslo
  • For mer informasjon om programmet, besøk nettsiden Matstreif.
  • Eller følg lokalmatfestivalen på Instagram og Facebook på @Matstreif for oppdateringer.
  • Matstreif har fått økonomisk støtte av Innovasjon Norge.

Vi løfter fram smaken av Oslo, norsk drikke og den viktige honningen. Alt i en skjønn forening som vi håper vil falle i smak

Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i næringsorganisasjonen Hanen

      Arrangørene håper at «nye» Matstreif ikke bare trekker matentusiaster, men at festivalen treffer bredt.

      – Vi gleder oss til å fylle Youngstorget med mat og folkeliv. Youngstorget ble jo i sin tid bygd til slik handel, så det er perfekt med en matfestival her, synes Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge.

      Mens Nina Sundqvist, direktør i Stiftelsen Norsk Mat, mener at Matstreif er en god anledning til å feire den enorme variasjonen og kvaliteten som finnes i norsk lokalmat.   – Vi gleder oss over at 90 lokalmat og drikkeprodusenter tar turen til byen og byr på det beste de har. Så kjære Oslofolk, fredag og lørdag er det Youngstorget som er stedet å være for de som elsker norsk mat og drikke på sitt beste, sier hun.

      – Matstreif tilbyr et mangfold av mat- og drikkeopplevelser både rundt i byen og på selveste Youngstorget. Vi løfter blant annet fram smaken av Oslo, norsk drikke og den viktige honningen. Alt i en skjønn forening som vi håper vil falle i smak, sier Bernt Bucher Johannessen som er daglig leder i næringsorganisasjonen Hanen.

Powered by Labrador CMS