Dags igjen: I løpet av oktober sender Debio ut sin årlige spørreundersøkelse som knyttes til øko-bedriftenes egen risikovurdering.

Debio med spørreundersøkelse

Årlig risikovurdering av godkjente øko-bedrifter på trappene

Debio har begynt å sende ut den årlige spørreundersøkelsen om risikovurdering til godkjente, økologiske virksomheter. Besvarelsen er obligatorisk, minner Debio om.    

Publisert

Debio jobber med økologisk og bærekraftig mat og tilbyr veiledning, sertifisering, merking og formidling. 

Debios oppfølging av godkjente virksomheter er risikobasert. Besvarelsene behandles konfidensielt, og det er obligatorisk for alle med godkjenning av økologisk produksjon å besvare spørreundersøkelsen.

«Virksomheter som ikke besvarer spørreundersøkelsen, vil automatisk kategoriseres med høyere risiko», fremhever Debio i en pressemelding.

Årlig kontroll fra Debio er ett av flere vilkår for å kunne søke om produksjonstilskudd til økologisk landbruksproduksjon. Selv om det er utstedt sertifikat med varighet ut inneværende år, er ikke dette tilstrekkelig for å kunne søke tilskudd for økologisk produksjon. 

Det er avgjørende at revisjon i inneværende år gjennomføres og nytt sertifikat med årets produksjoner utstedes. Utmelding uten at årlig revisjon er utført, vil kunne medføre avslag på søknad om produksjonstilskudd for økologisk produksjon, minner Debio om og gjør oppmerksom på at produkter som er høstet fra økologiske arealer, ikke vil kunne selges med henvisning til økologisk produksjon etter utmelding.

Revisjonssesongen går nå mot slutten, men det er fortsatt en del virksomheter som ikke har hatt årlig revisjon i år. 

Debio ber derfor om at det så langt som mulig legges til rette for at revisjoner gjennomføres til avtalt tid, og at nødvendig dokumentasjon er forberedt. Ved å være innmeldt i kontrollordningen, har virksomheten en forpliktelse til å legge forholdene til rette for å ta imot revisjon, understreker Debio.

Dersom det er registrert avvik i forbindelse med revisjon, vil det kunne påvirke saksbehandlingstiden. Utførte tiltak meldes til kontor@debio.no straks de er utført. Beskriv da gjerne hva som er gjort, og legg ved dokumentasjon/bilder som viser utførte tiltak, oppfordrer Debio.

Powered by Labrador CMS