Guldkolla er en gruppe bønder i Østfold som selger økologisk storfekjøtt fra storferasen Østlandsk, og tar vare på rasen.
Guldkolla er en gruppe bønder i Østfold som selger økologisk storfekjøtt fra storferasen Østlandsk, og tar vare på rasen.

Lokalmat og økokjøtt

Bondens marked inntar Bekkestua

At lokalmat er i vinden, er ingen hemmelighet. I morgen 10. april arrangeres Bondens marked på Bekkestua senter i Oslo – for første gang. Og ja, økomat er det også mulig å få kjøpt.

Publisert

– Vi gleder oss til å komme til Bekkestua senter, sier markedsleder Marius Holmgren i Bondens marked Oslo og omegn. 

Han lover at det tilbys et godt utvalg på markedet i morgen torsdag. 

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Utvalget varierer med naturens sesonger og regionen du bor i. Alt er småskala og lokalt produsert, laget av den du handler med, forklarer Holmgren. 

– På dette markedet blir det alt fra hjortekjøtt og økologisk storfekjøtt til lefser, sier markedslederen. 

Salgsboden til Grini Hjemmebakeri i Eidsmarka var populær under Matstreif 2024 og Bondens marked på Youngstorget i Oslo.

Han forteller om bønder og matprodusenter som både utvikler nye produkter og tar vare på gamle tradisjoner. 

Sirupstynnkakebakeriet baker for eksempel sirupstynnkaker etter bestemors oppskrift, mens bedriften Guldkolla er et samarbeid av bønder fra Østfold som vil ta vare på storferasen Østlandsk rødkolle. 

Bedriften med kortest reisevei er Grini hjemmebakeri, som har kransekaker som hovedprodukt.

Ønsket lenge

En annen som ser fram til mangfoldet på markedet, er senterleder Christin Werge Johansen. Hun har ønsket Bondens marked til senteret i lang tid. 

– Vi gleder oss til å smake på den gode maten og kommer til å legge til rette for en hyggelig opplevelse for de besøkende, lover hun. 

Bekkestua Senter tiltrekker seg kunder fra Bærum, Asker og Oslo vest. I løpet av en vanlig uke har de 40.000 besøkende. Et godt utgangspunkt for Bondens marked, med andre ord.

Powered by Labrador CMS