Salgstall

En velfylt ostedisk med lokale fristelser hos Extra Namsos.
En velfylt ostedisk med lokale fristelser hos Extra Namsos.

Coop selger mer økologisk ost

Hittil i år har Coop økt salget av økologisk ost med 6,5 prosent. Det totale ostesalget i Coop er opp 8,5 prosent så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor. 

Publisert Sist oppdatert

– Den mest populære øko-osten blant kundene er Änglamark fetaost, opplyser kommunikasjonsrådgiver Simen Kjønnås Thorsen i Coop til Dagligvarehandelen.

Også Meny har vekst i ostesalget så langt i år. Faste hvite oster er største kategori, mens den som øker mest, er feta-ost. Det skyldes oppmerksomhet i sosiale medier og økt popularitet for matretter med feta som ingrediens. 

Det er gøy å se at
norske alternativer til de importerte lykkes

Nina Horn Hynne

Norske alternativer som lykkes

– Ferske matlagingsoster som mozzarella, mascarpone, ricotta og cottage cheese har også stor vekst, i tillegg til muggoster. Her bidrar blant annet brien Dovre med svært gode salgstall. Det er gøy å se at norske alternativer til de importerte lykkes, sier kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne i Meny.

Kjeden har også noen løsvektoster blant deres matskatter som er økologiske.

– Blant annet selger vi Raudberg og Skogshorn fra Himmelspannet, blåmuggosten Eggen Spesial og skjørost fra Rørosmeieriet, forteller Horn Hynne.

Powered by Labrador CMS