Fra 2020 til 2025 tildeler bærekraftsfondet Handle 100 millioner til prosjekter som skaper en vesentlig bærekraftig utvikling i flere ledd av verdikjeden for mat her i landet. Neste søknadsfrist er 1. november. Tildeling skjer i desember.
Handle har tidligere blant annet støttet prosjekter som prøver å løse utfordringer på områder som matsvinn, ernæring, klimagassutslipp, sirkularitet og ressursutnyttelse.

Etterlyser ideer om bærekraft fra den norske matbransjen

Norgesgruppen ber aktører med relevante prosjekter i verdikjeden for mat og drikke om å søke om økonomisk støtte fra bærekraftsfondet «Handle» innen 1. november. Alle kreative sjeler kan delta.

Publisert Sist oppdatert

Bærekraftsfondet Handle ble opprettet i 2020. Da var programerklæringen å dele ut 100 millioner til ulike prosjekter i årene frem mot 2025. Målet med fondet er å bidra til raskere bærekraftig utvikling av bransjen, gjennom hele verdikjeden.

– Siden den gang har fondet støttet 26 prosjekter med 56 millioner gjennom tre søknadsrunder. Flere av prosjektene har gitt gode og konkrete resultater. Mange av disse er nå synlige i norske butikkhyller, skriver direktør for bærekraft Signe Bunkholt Sæter i Norgesgruppen i en pressemelding.

Opptil 44 millioner kroner kan deles ut de to neste årene. Derfor åpner Handle nå en ny søknadsrunde. 

Alt av produsenter, leverandører, gründere, organisasjoner og kunnskapsinstitusjoner kan søke.

Signe Bunkholt Sæter, Norgesgruppen

– Alt av produsenter, leverandører, gründere, organisasjoner og kunnskapsinstitusjoner kan søke. Ingen er for store til å søke, og ingen er for små. Handle vil gi støtte der vi ser størst potensial for konkrete resultater, sier Bunkholt Sæter.

Handle har tidligere blant annet støttet prosjekter som prøver å løse utfordringer på områder som matsvinn, ernæring, klimagassutslipp, sirkularitet og ressursutnyttelse.

– To hyperaktuelle temaer er emballasje og matsvinn. Vi håper å se lovende prosjekter som adresserer utfordringene på disse områdene i denne søknadsrunden, er Signe Bunkholt Sæter.

Som eksempler på konkrete resultater fra prosjekter Handle har støttet nevner hun sirkulære tomater, frukt- og grønnsaksjuice med råvarer som er blitt «reddet» fra matsvinn, fjerning av karragenan i mange produkter, øl med karbonfanget kullsyre, desserter og andre produkter av restråstoff og ferdigretter med lavere klimafotavtrykk.

Powered by Labrador CMS