– Etterspørselen etter økologiske frokostprodukter er økende blant gjestene våre, forteller Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge. Hotellene i kjeden er derfor opptatt av å tilby et bredest mulig utvalg.

Tydelig trend hos Scandic-hotellene

Flere hotellgjester vil ha økologisk til frokost

– Etterspørselen etter økologiske produkter er økende blant gjestene våre, forteller Morten Malting i Scandic Norge. Hos dem er det mulig å spise frokost som er 100 prosent økologisk – og Debio-godkjent.

Publisert Sist oppdatert

Scandic ønsker ikke bare å servere den beste, men også den mest bærekraftige frokosten. Nylig ble innsatsen belønnet med Debios serveringsmerke i bronse – og det for 12. året på rad, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Debio godkjenner virksomheter både etter det offentlige økologiregelverket og etter private merkeregler, som Serveringsmerket.

Scandic er den eneste hotellkjeden i Norge som kan vise til en slik sertifisering. Den har vært sertifisert med Debios serveringsmerke i bronse siden ordningen ble etablert i 2013. Debio sørger for sertifisering, informasjon og veiledning innen økologi, bærekraft og kretsløp. 

Debio-sertifisering forplikter

Det å være Debio-sertifisert forplikter, og nylig ble Scandics hoteller i Norge re-sertifisert, etter å ha innfridd kravet til serveringsmerket i bronse. 

Det betyr at minst 15 prosent av sortimentet, alternativt at 15 faste produkter i frokosten, er økologiske.

Hos oss er det mulig å spise en smakfull og næringsrik frokost som er 100 prosent økologisk

Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge

Re-sertifiseringen ble oppnådd etter strenge kontroller gjennom året. I tillegg til to internkontroller pr. hotell, har Debios revisorer besøkt hotellene, tatt stikkprøver og fulgt opp leveransen løpende.

 – Etterspørselen etter økologiske produkter er økende blant gjestene våre, og nettopp derfor er vi opptatt av å ha et bredt utvalg på våre hoteller, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge.

– Vi jobber hardt for å servere en frokost som er bra for miljøet, og hos oss er det mulig å spise en smakfull og næringsrik frokost som er 100 prosent økologisk, legger han til.

Øko-frokost opp med 14 prosent

Ifølge Stiftelsen Norsk Mat har etterspørselen etter økologisk mat økt med 14 prosent siden 2019. 

Scandic Norges frokost består i dag av 80 ulike produkter. Minimum 15 av disse er til enhver tid økologiske. 

Hotellkjeden jobber bredt for å forvalte maten på en bærekraftig måte, både gjennom bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn og en rekke andre miljøtiltak, heter det videre i pressemeldingen.

Som en stor hotellkjede har Scandic et stort ansvar for å forvalte maten på en bærekraftig måte, understreker Morten Malting. 

– Serveringsmerket er en brobygger mellom virksomhet og samfunn. Det gjør det lettere for forbrukere å finne stedene som satser på økologisk mat og drikke, forklarer Idun Bjerkvik Leinaas i Debio Marked.

– Det er nemlig slik at måten maten produseres på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å løse miljø- og klimautfordringene vi står overfor i verden i dag. Det at vi er Debio-sertifisert viser at vi tar dette arbeidet på alvor, mener han.

Matsvinnet kraftig redusert

– For å nå FNs bærekraftmål, trenger vi uavhengige miljømerkeordninger som gir en tydelig bekreftelse på at virksomhetene tar sin del av ansvaret, understreker Idun Bjerkvik Leinaas, kommunikasjon- og markedsleder i Debio Marked.

– Serveringsmerket er en brobygger mellom virksomhet og samfunn, som gjør det lettere for forbrukere å finne stedene som satser på økologisk mat og drikke. Scandic viser at de leder an i sin bransje på dette området, poengterer hun. 

Hotellkjeden gjør et omfattende arbeid for å redusere miljøavtrykket fra hotellene, og er den eneste hotellkjeden i Norge som har innfridd kravene til den tøffeste miljøsertifiseringen i bransjen. 

Gjennom bransjeavtalen for reduksjon av matsvinn, har Scandic Norge redusert matsvinnet med mer enn 40 prosent, og kommer stadig nærmere FN-målet om 50 prosent reduksjon innen 2030.

Powered by Labrador CMS