Frilandsproduksjon

En vietnamesisk jordbærplukker på jobb i åkeren til jordbærbonde Per Isingrud ved Minnesund under pandemisommeren 2020.

Frykter at norske jordbær blir
for like importbærene

Jordbærbonde Håkon Myklebust i Valldal på Sunnmøre er redd for at nye dyrkingsmetoder gjør at norske jordbær blir for like de utenlandske.

Publisert Sist oppdatert

– Dess mer lik de norske jordbærene blir importbærene, dess mer truet blir den, sier Myklebust til Nettavisen.

Den dagen norske og importerte bær smaker likt, da har vi tapt

Håkon Myklebust, jordbærbonde

Han forklarer at det har skjedd mye med norsk jordbærproduksjon de siste årene. 

Det har blitt vanlig med import av «produksjonsklare» jordbærplanter, og stadig flere dyrker bær på såkalt «table top» i tunneler.

– Den dagen norske og importerte bær smaker likt, da har vi tapt. Da blir det svært vanskelig å få til lønnsom jordbærproduksjon i Norge, sier han til Nettavisen.

Myklebust dyrker sine jordbær på friland og mener at det å dyrke dem i tunneler, kan påvirke smaken.

Powered by Labrador CMS