Matfestivalen «Helt på jordet» på Lena i Østre Toten er så absolutt ikke på jordet. Heller en hyllest til lokale matprodusenter – og så absolutt verdt et besøk, mener arrangørene.

Lokal- og økomat i Øst-Norge

Høsten lokker med flotte matfestivaler og «magiske smaksøyeblikk»

Høsten nærmer seg, og det er bare å glede seg til de mange matfestivalene en kort kjøretur unna Oslo, synes Visit Øst-Norge. Først ute i regionen er «Helt på jordet» på Østre Toten, en hyllest til lokale matprodusenter – også de som driver økologisk.   

Publisert Sist oppdatert

Visit Øst-Norge reklamerer godt for en håndfull høstfestivaler i regionen, som har fokus på norsk mat- og drikkekultur, og lokal og økologisk matproduksjon. 

Første ute er Totens største matfestival på Lena (Østre Toten)  – «Helt på Jordet».  Deretter følger Den Norske Potetfestvalen på Gran, Norsk Akevittfestival på Gjøvik, Matlystfestivalen i Ringsaker og Smaksfestivalen i Elverum.

Kort sagt: mye som kan friste til en liten familieutflukt til grønne innlandsstrøk hvor det produseres mat lokalt. 

«Helt på Jordet» er en matfest på Østre Toten med fokus på matprodusenten som den store helten. Hovedarrangementet er en stor familiedag i Lenaparken lørdag 24. august, men festivalen åpner dagen før. 

Du inviteres til bugnende matmarked, lokalmatservering, åpen gård, underholdning fra scenen, prisutdelinger, infostands, barneteater, kurs, konkurranser, traktoropptog og mye, mye mer. Festivalen formidler matglede og kunnskap om lokal mat- og drikkeproduksjon.

Gran på Hadeland frister med potetfestival og kåring av Hadelandsmester i potetskrelling.

Programmet til  «Helt på Jordet» finner du her.

Neste blir Den Norske Potetfestivalen på Hadeland fra 12. til 14. september. Da fylles Gran sentrum med spennende foodtrucks og  Bondens Marked, mens gågaten vil bugne av mattilbud og tivoli-moro for hele familien.

Det er også blitt lovet kåring av Hadelandsmester i potetskrelling, og Hadeland lengste potetskrell.

Det foreløpige programmet for helgen finner du her.

Norsk Akevittfestival fra 26. til 28. september er høstens desiderte høydepunkt i Gjøvik by, mener Visit Øst-Norge. Med deilige høstretter, livemusikk og akevittsmaking av toppklasse, er dette stedet å være. Gjøvik er Norges ubestridte akevitthovedstad, og festivalen tar utgangspunkt i et produkt som Gjøvik har historisk eierskap til, lokker turistorganisasjonen. 

Med musikk, mat, faglig innhold, kunst og kultur skal det feires tre dager til ende. Her er det bare å ta med deg kjæresten, vennegjengen eller kollegaer til Mjøsa for å oppleve en tradisjonsrik og unik festival med mat, drikke, konserter, kunst og kultur på programmet!

Mer info om akevittfestivalen finner du her.

Matlystfestivalen i Brumunddal strekker seg over tre dager, fra 17. til 19. oktober. I løpet av disse dagene kan besøkende smake, spise, drikke, le, lytte, danse og utvide smakshorisonten gjennom en rekke arrangement. Festivalen er den syvende i rekken og har kommet i stand på initiativ fra Ringsaker kommune og blitt utviklet i samarbeid med serveringsbransjen, ifølge Visit-Norge.

Mer om Matlystfestivalen her.

Smaksfestivalen i Elverum avholdes hvert år i november. I år både 8. og 9. november.  Siden 2016 har Smaksfestivalen i Østerdalen servert uforglemmelige stunder. Med «stjerner» som Liora Levi, Espen Smith og Ingvild Tennfjord på foredragslisten, vet du at det blir episk, småskryter arrangørene. 

Gled deg til gjensyn med tidligere års storsuksesser og gjør det nye materfaringer. Arrangørene ønsker i hvert fall velkommen til «to dager i nytelsens tegn med ny kunnskap, minneverdige opplevelser og magiske smaksøyeblikk».

Les mer om Smaksfestivalen i Elverum.

Powered by Labrador CMS