Omsetningen av nye norske poteter øker jevnt og trutt.
Landbruksdirektoratet har anslått et årlig behov for bakepotet på 3.000 tonn, mens norsk produksjon er under 10 prosent av dette.

Det meste må importeres

Kan ikke få nok av bakepotet

Etterspørselen etter bakepotet har tatt skikkelig av den siste tiden. Særlig romsdalingene kan ikke få nok av dem. Bare 10 prosent av behovet kan dekkes med norske poteter.

Publisert

– Oppmerksomheten i sosiale medier har gjort at vi ser en kraftig etterspørsel etter bakepotet over hele landet, men tallene fra Møre og Romsdal er helt ekstreme, forteller Devi Ahuja, potetsjef i Bama, til Nationen.

Hun utroper Molde og Ålesund til bakepotet-hovedstedene i Norge. Men hvorfor veksten er så stor akkurat i de to vestlandsbyene, kan hun ikke svare på.

– Kanskje er det vestlandsværet som gjør at folk bruker mer tid i sosiale medier, og dermed blir mer påvirket av trendene der, sier Ahuja.

Hvis man ser landet under ett, har bakepotetsalget hittil i år økt med 38,5 prosent, sammenlignet med fjoråret.

Fylkene som er nest mest ivrige på bakt potet, er Vestfold og Telemark. Der har veksten i salget vært på 60 prosent.

På den andre enden av skalaen ser det ikke ut til at bakt potet-trenden har nådd Rogaland, hvor det bare har vært en salgsvekst på 3 prosent.

Landbruksdirektoratet har anslått et årlig behov for bakepotet i Norge på rundt 3.000 tonn, mens norsk produksjon er under 10 prosent av dette.

Powered by Labrador CMS