Kolonihagen er blitt med i Debio
Rema-eide Kolonihagen AS har meldt seg inn i Debio, medlemsorganisasjonen som har merket mat og utviklet økologien i Norge i nærmere 40 år.
– Vi har jobbet med økologisk mat og drikke i 20 år og opplever at vi, gjennom denne reisen, har fått innsikt i hvor skoen trykker. Vi vil ha økologisk inn i det offentlige ordskiftet og ut i norske butikkhyller, sier innovasjonsdirektør Arnt Ove Dalebø Englund i et intervju med Debio.
Kraftig vekst
Kolonihagen eies av Rema Industrier med 82 prosent og Engdahl Holding AS med 18 prosent, bak holdingsselskapet står gründer Jon Frede Engdahl og ektefellen Katrine Bratlie Engdahl.
Selskapet omsatte for 29,7 millioner kroner i fjor og har opplevd kraftig vekst de siste årene.
Vi har jobbet med økologisk mat og drikke i 20 år og opplever at vi har fått innsikt i hvor skoen trykker. Vi vil ha økologisk inn i det offentlige ordskiftet og ut i norske butikkhyller
Arnt Ove Dalebø Englund, innovasjonsdirektør i Kolonihagen
I 2016 ble Kolonihagen en del av Rema-familien, og har siden vært Rema 1000s spydspiss på bærekraftige produkter. Mer enn 150 produkter er så langt utviklet eksklusivt for Rema 1000.
Samarbeid viktig
Arnt Ove Dalebø Englund i Kolonihagen sier i intervjuet med Debio at han ser positivt på økologiens framtid i Norge de nærmeste 20 årene.
– Vi opplever i dag at ting er i ferd med å endre seg. Vi har alltid ment at samarbeid er vesentlig for å kunne bevege seg fremover. Derfor er det naturlig at vi nå blir medlem i Debio, sier han.
Debio har siden 1986 jobbet med økologisk og bærekraftig mat og tilbyr veiledning, sertifisering, merking og formidling. Målet er å fremme offentlige måltidssatsninger og å utvikle innovative verdikjeder for økologisk bærekraftig mat.