Det er ikke så lett å få tak i lokalt produsert lammekjøtt i sauerike Oppdal selv om Oppdalslam er en stor produsent i samme kommune

Mangelvare

Kundene må lete i butikkene etter lokalt lammekjøtt i sauekommunen Oppdal

Kun to dagligvarebutikker tilbyr lokalt lammekjøtt i Oppdal, der det denne sesongen slaktes over 30.000 lam.

Publisert

I 2017 gikk fire produsenter sammen om å etablere Oppdalslam og fikk i 2018 avtale om å levere Oppdalslam til 30 Coop-butikker i Midt-Norge. Nå er det to år siden de produserte noe, skriver lokalavisa Opdalingen.

Hans Bøe, som sitter i styret for Oppdalslam, sier til avisa at de ikke var sterke nok i møte med de store dagligvarekjedene. 

Vi er avhengige av å komme oss inn i butikkmarkedet. Så foreløpig ligger satsingen på is

Hans Bøe, styremedlem i Oppdalslam

– Vi er avhengige av å komme oss inn i butikkmarkedet. Så foreløpig ligger satsingen på is, sier Bøe.

Lokalt lam er tilgjengelig i ferskvarediskene hos Coop Mega, Smak og Behag og Spar, men ifølge Opdalingen er det vanskeligere å få tak i vakuumert og fryst lammekjøtt.

Coop Mega opplyser til lokalavisa at lokalt pinnekjøtt er på vei ut i butikken. 

Rema 1000 selger kun lokal pinnebog av lam.

Powered by Labrador CMS