Mangelvare
Kundene må lete i butikkene etter lokalt lammekjøtt i sauekommunen Oppdal
Kun to dagligvarebutikker tilbyr lokalt lammekjøtt i Oppdal, der det denne sesongen slaktes over 30.000 lam.
I 2017 gikk fire produsenter sammen om å etablere Oppdalslam og fikk i 2018 avtale om å levere Oppdalslam til 30 Coop-butikker i Midt-Norge. Nå er det to år siden de produserte noe, skriver lokalavisa Opdalingen.
Hans Bøe, som sitter i styret for Oppdalslam, sier til avisa at de ikke var sterke nok i møte med de store dagligvarekjedene.
Vi er avhengige av å komme oss inn i butikkmarkedet. Så foreløpig ligger satsingen på is
Hans Bøe, styremedlem i Oppdalslam
– Vi er avhengige av å komme oss inn i butikkmarkedet. Så foreløpig ligger satsingen på is, sier Bøe.
Lokalt lam er tilgjengelig i ferskvarediskene hos Coop Mega, Smak og Behag og Spar, men ifølge Opdalingen er det vanskeligere å få tak i vakuumert og fryst lammekjøtt.
Coop Mega opplyser til lokalavisa at lokalt pinnekjøtt er på vei ut i butikken.
Rema 1000 selger kun lokal pinnebog av lam.