Cathrine Ellingsen fra Kvitnes Gård.

Hedret av Norges Vel

Kvitnes Gård årets sirkulære matgründer

Kvitnes Gård i Vesterålen mottok Norges Vels Gründerpris for 2024. Gården er ikke bare en matdestinasjon, men også en modell for sirkulær matproduksjon, mener juryen. Det er den andre prisen Kvitnes Gård mottar i løpet av en drøy uke.

Publisert Sist oppdatert

Kvitnes gård åpnet i 2020. Bak står gourmetkokk Halvar Ellingsen og driftssjef Cathrine Thoresen. 

Det å knytte en restaurant med Kvitnes' ambisjoner så tett opp mot et bærekraftig landbruk, noe som egentlig burde være naturlig, er faktisk ganske nyskapende, særlig gitt at Kvitnes` filosofi gjennomsyrer hele bedriften og alle ansatte, og det faktum at gården ligger i Nord-Norge, skriver Norges Vel på sine nettsider.

Cathrine Ellingsen fra Kvitnes Gård etter å ha mottatt Gründerprisen 2024 fra Øyvind Ørbeck Sørheim i Norges Vel.

Null svinn der i gården

Kvitnes gård bruker alt, også det som vanligvis ville blitt sett på som matavfall – alt blir brukt. Det går enten tilbake som dyrefôr eller til kompost. Selv tørkepapir fra kjøkkenet blir tatt vare på og gjenbrukt i dyrkekassene for å holde ugress unna og holde på fukt ved vanning, roser juryen.

Gründerprisen ble nylig overrakt av Øyvind Ørbeck Sørheim, administrerende direktør i Norges Vel under arrangementet Gründerkraft.

I år har Norges sett etter spennende og nytenkende gründere som jobber med sirkulære løsninger for et mer bærekraftig matsystem. 

– Kvitnes Gård har skapt et unikt gårdshotell med gourmetrestaurant der de utnytter hele gårdens muligheter. De har laget en unik verdikjede med sirkulære prosesser helt ned til minste detalj i sin måte å drive restaurant og gårdsbruk på, sa Ørbeck Sørheim under prisutdelingen.

Gründerprisen består av Sølvmedaljen til Norges Vel, diplom og 25.000 kroner. 

Hederlig omtale fikk de to andre finalistene som var Skjærgaarden gartneri i Åsgårdstrand og Grønn mat med merkevaren Mer enn.

Også Årets kjøkken i Debio-kåring

Dette er den andre prisen som Kvitnes gård mottar i løpet av kort tid. I forrige uke ble bedriften kåret til Årets kjøkken under utdelingen av den tradisjonsrike Matprisen 2024 som Debio står bak.

Powered by Labrador CMS