I midten Sandra Bergsnev, daglig leder av nettverket Smaker fra Øyriket, sammen med Vigdis Harsvik, regiondirektør fra Innovasjon Norge og Ingvill Dalseng, leder av fylkesutvalget for næring.

Bedriftsutvikling

Matnettverket «Smaker fra Øyriket» vinner landbrukspris for Trøndelag 

«Smaker fra øyriket» er på kort tid blitt et av de beste samarbeidsprosjektene på mat i Trøndelag. Nå begynner de trønderske lokalmatprodusentene å vinne priser også.

Publisert Sist oppdatert

Det er nettopp samarbeidet mellom bedriftene som trekkes fram som avgjørende for juryen da det skulle avgjøres hvem som skulle vinne Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2024 for Trøndelag. 

Det er veldig mange flinke aktører i Trøndelag som produserer lokal mat og drikke

Sandra Bergsnev, daglig leder for Smaker fra Øyriket AS

Smaker fra Øyriket har nemlig gjennom samarbeid på tvers av næringer bygd opp et nettverk som bidrar til økt synlighet og større slagkraft. 

– Vi heier på samarbeid fordi det gang på gang viser seg at man kan få til mye mer sammen enn det man gjør hver for seg selv, sa Vigdis Harsvik, regiondirektør i Innovasjon Norge Trøndelag, da hun delte ut den regionale prisen. 

Et samarbeid mellom mange aktører 

Smaker fra Øyriket består av Hitra Gårdsmat, Helgebostad Hagebruk, Dolmøy Seafood, Garnviks Røkeri, Hurran Spiseri, Bryggeriet Frøya, DalPro Gårdsmat, Hitramat, Nordheim Gård og samarbeidspartnerne Hotell Frøya og Hjorten Hotell, forklarer Sandra Bergsnev, som er daglig leder for Smaker fra Øyriket AS. 

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

  • Hvert år deler Innovasjon Norge ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. 
  • Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for dem som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. 
  • Hvert år blir det kåret én vinner i hvert fylke som får 50.000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 300.000 kroner.

Hun fremhever at de er mange som er glade for utmerkingen.

– Det er veldig mange flinke aktører i Trøndelag som produserer lokal mat og drikke. Så det er en stor ære for oss å ha blitt utvalgt til denne prisen. 

De mange bedriftene i nettverket beviser at man sammen kan oppnå mer enn det enkeltbedriftene gjør hver for seg, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding. 

Felles for bedriftene er at de produserer lokal mat og smaksopplevelser med høy kvalitet, basert på råvarer fra landbruket, sjøen og naturen på Hitra og Frøya. 

Og produktene gjør seg bemerket langt utover egen region. 

Samarbeid som suksessoppskrift

Bergsnev mener samarbeidet er nøkkelen for suksessen. 

–  Lokalmatprodusentene ser god nytte i å samarbeide. Bedriftene i samarbeidsprosjektet setter også av tid til dette i sin travle hverdag. Det er derfor vi har oppnådd gode resultater. Vi heier på og støtter hverandre. Sammen er vi gull, ivrer hun.

Powered by Labrador CMS