Norgesgruppen og Kiwi har all grunn til å smile. Årets seks første måneder ga en fortjeneste på hele 2,1 milliarder kroner for konsernet, opp med 500 millioner sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

Dagligvarebransjen

Norgesgruppen tjente 2,1 milliarder i første halvår – opp 500 millioner kroner

Norgesgruppen, som eier dagligvarekjedene Meny, Spar, Kiwi og Joker, tjente 2,1 milliarder kroner i første halvår i år, hele 500 millioner mer enn på samme tidspunkt i 2023.

Publisert Sist oppdatert

Det er en solid økning fra første halvår året før, da resultatet endte på 1,6 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Omsetningen endte på 57,2 milliarder kroner, en økning på 5,3 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, skriver selskapet i sin halvårsrapport.

Norgesgruppen hadde en andel på 43,6 prosent av dagligvaremarkedet i fjor, en liten oppgang fra året før.

Detaljsegmentet i Norgesgruppen hadde en driftsmargin på 2,6 prosent første halvår i år, noe som er på samme nivå som i hele 2023.

Ifølge halvårsrapporten beholder Kiwi sin posisjon som den største dagligvareaktøren i Norge.

Det siste halvåret har hele 75 prosent av handlene i butikk skjedd uten salg av plastbærepose. Det betyr at flere og flere kunder tar med seg egen pose eller annet til å frakte varene hjem.

– På et snaut år har Norgesgruppens butikker solgt 78 millioner færre plastposer. Dette er et kutt på nærmere 40 prosent, skriver selskapet i rapporten.

Powered by Labrador CMS