Fra venstre Kristin Willoch Haugen, regiondirektør for Innovasjon Norge i Buskerud, sammen med fire blad Hørthe: prisvinnerne Truls, Anders, Birgit og Ole Amund Hørthe.

Bedriftsutvikling

Økologiske Hørte gård én av tre finalister til nasjonal landbrukspris

Tre finalister gjenstår som kjemper om Innovasjon Norges nasjonale bedriftsutviklingspris for landbruket 2024. Blant dem er en økoprodusent fra Tyrifjorden.

Publisert

Innovasjon Norge styrer konkurransen Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Organisasjonen har allerede delt ut regionale priser i hvert fylke, og nå er tre finalister plukket ut som håper å sikre seg den gjeve nasjonale premien.

Prisoverrekkelsen skjer under den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin som varer fra 17. til 26. januar neste år. 

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

  • Hvert år deler Innovasjon Norge ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. 
  • Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for dem som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. 
  • Hvert år blir det kåret én vinner i hvert fylke som får 50.000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 300.000 kroner.

Det er disse tre som blir med til den tyske hovedstaden:

Hørte gård

Grønnsaksprodusenten fra Sylling ved Tyrifjorden i Buskerud er i dag en betydelig grønnsaksprodusent, som fokuserer på bærekraft, sirkulærøkonomi og langsiktig drift. 

Gården har sitt eget pakkeri og selger sine økologiske produkter som egen merkevare både i dagligvarebutikker og nettbutikker. 

Med 50 årsverk på lønningslista er bedriften en betydelig arbeidsplass i lokalmiljøet, skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding. 

Til «Elise Fra Marius»

Ekteparet Elise Bratteng Rønning og Marius Martinsen har gjort stor suksess i den lille bygda Utskarpen på Helgeland. Der har de sammen skapt en matdestinasjon i toppklasse, der de tilbyr både matopplevelser og overnatting. 

Med konseptet «fra beite til bord» leveres det matopplevelser på gårdshotellet «Til Elise» og gårdsrestauranten «Fra Marius», fremhever departementet i pressemeldingen.

Vossabia

Renate Lunde tok over gården på Bulken ved Voss for 25 år siden. Siden det har hun nådd ut til over 100.000 kunder og 120 forhandlere i hele landet med sine hud- og hårpleieprodukt. 

Vossabia benytter seg av lokale og økologiske råvarer som honning, bivoks og ville urter i produktene sine, noe som sikrer høg kvalitet. 

Renate og Vossabia er en pionér innen naturlig kosmetikk, roser Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet. 

Powered by Labrador CMS