Til venstre Kristin Willoch Haugen, regiondirektør for Innovasjon Norge i Buskerud, sammen med fire blad Hørthe: prisvinnerne Truls, Anders, Birgit og Ole Amund Hørthe.

Bedriftsutvikling

Økologiske Hørte gård kaprer landbrukspris

Grønnsaksprodusenten fra Sylling ved Tyrifjorden har vunnet den regionale bedriftsutviklingsprisen for landbruket for Buskerud i 2024, og er med videre til finalen om den nasjonale prisen.

Publisert

–  Å motta denne prisen føles som en stor ære og en bekreftelse på at vi gjør noe riktig her på Hørte,  sa Anders Hørthe etter prisoverrekkelsen. 

– Prisen er en verdifull anerkjennelse av arbeidet vårt for å skape kvalitetsprodukter, basert på økologiske prinsipper, og det gir oss ny motivasjon til å fortsette å utvikle det unike uttrykket vårt, understreket han.

Denne prisen er en verdifull anerkjennelse av arbeidet vårt for å skape kvalitetsprodukter, basert på økologiske prinsipper

Anders Hørthe

Gården er i dag en betydelig grønnsaksprodusent som fokuserer på bærekraft, sirkulærøkonomi og langsiktig drift, heter det i juryens begrunnelse. 

Den har sitt eget pakkeri og selger sine økologiske produkter som egen merkevare både i dagligvarebutikker og nettbutikker. 

Omfattende virksomhet 

Kristin Willoch Haugen, regiondirektør for Innovasjon Norge i Buskerud, forteller at bedriften har imponert juryen. 

–  Den er imponert over den omfattende virksomheten Hørte gård har. De driver solid og sysselsetter hele 50 personer i sesong. I tillegg er de en ledende aktør innen økologisk og bærekraftig landbruk og også svært innovative når det gjelder både produkter og produksjonsmetoder, forteller hun. 

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

  • Hvert år deler Innovasjon Norge ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. 
  • Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for dem som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. 
  • Hvert år blir det kåret én vinner i hvert fylke som får 50.000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 300.000 kroner.

Prisvinneren har tatt i bruk moderne teknologi og presisjonsdyrking i den allsidige grønnsaksproduksjonen de har. De har stor kunnskap om jordliv og jordhelse, og har prøvd ut ulike teknikker for å bedre jordlivet og beholde næringsstoffene, samtidig som man bygger karbon i jorda, understreket hun.

Ånder for jord- og plantehelse

– Vi brenner for jord- og plantehelse og har et stort fokus på å utnytte sirkulære ressurser og dele kunnskap for å oppnå de aller beste smaksopplevelsene, poengterer  Anders Hørthe.

– Målet vårt er at produktene våre ikke bare skal smake godt, men også representere en bærekraftig produksjon som du kan stole på, sier Buskerud-bonden.

Prisvinnerne tror at omsorgen for plantelivet og produktene også har en verdi for kundene: 

– Vi håper at du, som forbruker, vil kjenne igjen smaken av vår omsorg og vårt arbeid når du velger våre produkter i butikken, sier han. 

Powered by Labrador CMS