Grønnsakssuppe av squash, gulrot, purre og løk er én av flere økologiske ferdigretter hos Picard.

Picard leder an:

Frister med bredt økologisk utvalg

Det siste tilskuddet i norsk dagligvareflora er som kjent fransk. Mindre kjent er det hvor mange økologiske produkter du finner i hyllene deres.

Publisert Sist oppdatert

– Mange blir overrasket over det økologiske utvalget vårt. Vi har en del du ikke finner i andre butikker, forteller daglig leder Yann Faremo i Picard Norge.

Tett i tett

I Picard-butikken på Frogner i Oslo, kan du knapt bevege deg en hyllemeter uten at det dukker opp et øko-skilt. På løpende bånd kommer økologiske bagetter, pizzaer, spinat, brekkbønner, rekehaler og pommes frites, for å nevne noe.

– Særlig får vi mange tilbakemeldinger på at vi har mye økologiske grønnsaker som folk ikke får tak i andre steder, forteller Faremo.

– Ellers selger vi mye økologisk pizza og andre ferdigretter, som lasagne.

– Hvorfor så mye økologisk?

– Det gjenspeiler rett og slett sortimentet til Picard, og så er det etterspurt. Det er mange som ønsker seg et bedre økologisk utvalg, fastslår Picard-sjefen.

Høy øko-andel

Picard er med sine to butikker i Oslo landets desidert minste dagligvarekjede, men ingen slår dem når det kommer til øko-andel.

– Hos Picard Norge representerer det økologiske salget cirka 8 prosent av omsetningen, opplyser pressekontakt Nathalie Hermier.

Det er mer enn dobbelt så høyt som Coop Mega, som er den av de etablerte norske dagligvarekjedene som ellers kan skilte med høyest øko-andel.

– Den største kategorien er grønnsaker, hvor vi har en økologisk andel på 20 prosent. Når det gjelder kjøtt, ligger andelen på cirka 10 prosent, forteller Hermier.

Powered by Labrador CMS