Økologiske hygieneartikler

Ecopacha tilbyr nå økologiske hygieneprodukter som tamponger, bind, menstruasjonskopper, bomullpads, og truseinnlegg.

Publisert Sist oppdatert

Produktene fra Masmi er laget i 100 prosent sertifisert økologisk bomull uten bruk av parfyme, kjemiske tilsetningsstoffer, viskose og andre syntetiske materialer eller cellulose. De er heller ikke klorbleket. Det gjør at dette er trygge produkter også for allergikere. Man unngår sårhet og kløe – og avfall. Produktene er nedbrytbare.

Helse og miljø

Alt dette skulle tilsi at bærekraftssultne norske dagligvarekjeder gjerne ville ta inn merket som er tilgjengelig i over 40 land i hele verden. Men Solange Estrada i Ecopacha forteller at det er en vanskelig prosess å få de ordinære kjedene interessert. Noen har ikke engang svart på hans henvendelser.

Ifølge Solange Estrada har 75 prosent av alle kvinner i perioder plager i underlivet, som for eksempel sopp og allergi.

– Våre produkter har to hovedmål. Det ene er å være et trygt og naturlig valg for intimhygiene med produkter laget av 100 prosent ren bomull som bidrar til å forebygge unødvendig hudirritasjoner, allergiske reaksjoner og eksponering for giftstoffer.

Det andre er å være en alternativ produktserie laget av naturlige materialer og som i tillegg er bedre for miljøet på grunn av mindre avskogning, forteller Estrada.

Ikke rent

De aller fleste bind, truseinnlegg og tamponger som er tilgjengelig på markedet i dag er produsert med plastikk, petrokjemiske materialer, superabsorberende polymerer, viskose og/eller kjemisk behandlet cellulose. Selv om det er gjort mye for å gjøre sanitetsprodukter renere de siste årene, inneholder mange fortsatt kjemiske substanser, rester av klorin, og parfyme for luktkontroll.

– Multinasjonale selskaper reklamerer tungt for disse produktene i media, men de unnlater å informere forbrukeren om hva de faktisk inneholder. For å lokke forbrukeren bruker de adjektiver som bomullsmyk etcetera. Dette betyr ikke at de er laget av ren bomull, sier Estrada, som mener ren bomull bidrar til å redusere og forebygge risikoen for irritasjoner og allergier.

– Ta kontakt

De økologiske produktene er GOTS-registrert av amerikanske FDA (Global Organic Textile Standard) og sertifisert av ICEA (Istituto Certazione Etica e Ambientale). Produktene er også registrert av Vegan Society.

Ren bomull er pustende, og slipper lett inn luft gjennom fibrene. Bomull begrenser hudens dehydrering og har samme pH-verdi som kroppen selv. Ecopacha tilbyr følgende produkter: Tamponger, bind, truseinnlegg, bomullpads, intimservietter, imtimsåpe og menstruasjonskopper.

– Er du interessert i å vite mer, er det bare å ta kontakt, oppfordrer Solange Estrada.

Powered by Labrador CMS