I fjor rapporterte Mattilsynet om 54 dyrehold hvor det var registrert alvorlige brudd på dyrevelferdsloven eller andre regler om dyrehold. Økologisk24 gjør oppmerksom på at dette bildet er ment som ren illustrasjon. Det avbildede gårdsbruket har ingen ting med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kraftig økning i antall bønder som brøt reglene for dyrevelferd

Antallet bønder som brøt regelverket for dyrevelferd, økte med 50 prosent i 2023, sammenlignet med året før, skriver Nationen.

Publisert

I 2022 rapporterte Mattilsynet om 54 dyrehold hvor det var registrert alvorlige brudd på dyrevelferdsloven eller andre regler. I fjor var tallet 81, en økning på 27 tilfeller, ifølge tall Nationen har fått tilgang til.

I flere saker har gårdsbruk tidligere fått redusert eller mistet sine produksjonstilskudd på bakgrunn av slike opplysninger.

I 2023 krevde Statsforvalteren i Rogaland tilbake flere hundre tusen kroner fra en gård etter grove overtredelser. Da var dyreholdet så dårlig at det virket «støtende for folk flest» at de mottok tilskudd, ble det argumentert.

Tallene er ifølge Nationen hentet fra en liste over bønder som har brutt regelverket for dyrevelferd som Mattilsynet sender til Landbruksdirektoratet hvert år.

Powered by Labrador CMS