Fagansvarlig for dyrevelferd i Norsk Kylling, Merete Forseth, har ledet arbeidet med å bli halalgodkjent. Her sammen med styreleder i Islamsk Råd Norge, Masoom Zubair (til venstre).

Norsk Kylling starter med sertifisert halalproduksjon

Norsk Kylling er godkjent som halalprodusent av kylling. Sertifiseringen ble nylig godkjent av Islamsk Råd Norge.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet starter med en separat halalproduksjon så fort som praktisk mulig, opplyser Norsk Kylling i en pressemelding.

– Som en stor aktør i det norske kyllingmarkedet er det et mål for oss å gjøre kylling med bedre dyrevelferd tilgjengelig for flere. Når vi nå er sertifisert til å utvide med en egen halalproduksjon, kan vi også tilby ECC-sertifisert kylling til en større del av befolkningen, fremhever administrerende direktør Hilde Talseth i Norsk Kylling.

For å sikre at kravene til halal blir ivaretatt, holdes produksjonen av halalkylling adskilt fra Norsk Kylling sin vanlige produksjon. 

Produktutvalget for halalproduksjonen blir i første omgang hel kylling, som Norsk Kylling selger videre til underleverandører som foredler og pakker halalkyllingen ut til sluttkunden. Norsk Kylling estimerer at markedet for halalproduksjon er på mellom 3.000 til 4.000 tonn kylling.

– Som heleid verdikjede har vi et unikt distribusjonsnett i Rema 1000. Vi ser nå på hvordan vi kan tilrettelegge produksjonen, slik at vi også kan tilby oppskåret og prosessert halalkylling. Om vi klarer å få inn halal som en adskilt og egen merkevare i Rema 1000, vil vi styrke halaltilbudet i hele landet, opplyser Hilde Talseth.

Masoom Zubair, styreleder i Islamsk Råd Norge, er imponert over Norsk Kyllings satsing på ansvarlig matproduksjon, og glad for at en stor og solid aktør er sertifisert som halalprodusent. 

– Kylling er en viktig del av kostholdet for mange muslimer. Denne sertifiseringen bidrar til at vi kan gi et enda bedre tilbud av halalprodusert kylling i Norge, understreker Zubair.

Han forteller at det har vært viktig for Islamsk Råd Norge å få på plass en ny sertifisert halalprodusent av kylling, siden det er stor etterspørsel etter halalsertifisert kylling, og begrenset tilbud i det norske markedet. 

Norsk Kylling er sertifisert som halalprodusent av kylling. Administrerende direktør i Norsk Kylling, Hilde Talseth og styreleder i Islamsk Råd Norge, Masoom Zubair.
Norsk Kylling er blitt sertifisert som halalprodusent av kylling. Her Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling og Masoom Zubair, styreleder i Islamsk Råd Norge, med det synlige beviset.

– Norsk Kylling utøver sitt forsyningsansvar på en eksemplarisk måte ved at de nå også tilbyr produkter som omfavner flere kjøpegrupper, roser Masoom Zubair.

Islamsk Råd Norge og Norsk Kylling har i underkant av to år jobbet med denne prosessen. Det å bli godkjent som halalprodusent er en lang og omfattende prosess, der Islamsk Råd Norge gjør en grundig vurdering av forholdene både ved slakting og foredling. 

Halal-sertifiseringen påvirker ikke de strenge kravene Norsk Kylling har til dyrevelferd og kvalitet, poengterer selskapet. Anslag fra Islamsk Råd Norge viser at halal-produksjonen kan åpne for 250.000 til 300.000 mulige kjøpere i Norge.

Powered by Labrador CMS