I fjor alene reddet nordmenn 3,3 millioner måltider med overskuddsmat, opplyser appen Too Good to Go.

Too Good To Go:

Har reddet 15 millioner måltider siden 2016

Siden appen for overskuddsmat, Too Good To Go, ble lansert i Norge i 2016, har nordmenn bidratt til å redde 15 millioner måltider fra å gå til spille. 

Publisert Sist oppdatert

Too Good To Gos hovedoppdrag er å gi folk muligheten til å redde god og spiselig mat.

– Det er brukerne og samarbeidspartnerne våre som gjør den store jobben. 15 millioner måltider er en stor milepæl som ikke hadde vært mulig uten samarbeidspartnerne våre, skriver kommunikasjonssjef Linda Almstedt i Too Good To Go Norge i en pressemelding.

15 millioner måltider med overskuddsmat er mye, og kan være vanskelig å se for seg, mener hun. Too Good To Go har derfor beregnet dette til å tilsvare like mye som et utslipp på 40 tusen tonn CO2

Dette tilsvarer 100.000 flyvninger fra Norge til London, eller om vi skulle tatt en sammenhengende varm dusj i 400 år fram i tid. 

Når vi vet at 10 prosent av alle verdens klimagassutslipp kommer fra matsvinn, utgjør dette en stor forskjell, poengterer hun.

– Det ligger noe i det at vi ikke trenger at en håndfull redder mat, men at alle redder en håndfull hver, mener Almstedt. 

For hele 2023 reddet nordmenn 3,3 millioner måltider med overskuddsmat. Hittil i år er det blitt reddet over 2,2 millioner forundringsposer. Appen har i dag godt over to millioner brukere og antallet øker stadig. 

Gjennom Too Good To Go kan forbrukerne finne utsalgssteder over hele landet, og det er tilbydere fra forskjellige segmenter. Enten det er restemat fra den indiske restauranten fra hjørnet, boller fra bensinstasjonen lokalt, frukt fra matbutikken eller brød fra lokale bakere.

Powered by Labrador CMS